Vil du være med på å inkludere flykninger som er bosatt i Re?

Vi har tatt imot ca. 60 nye flyktninger, bare det siste året, i Re kommune. De har kommet til vår kommune uten å kjenne noen, og ønsker å bli en del av lokalsamfunnet vårt. Til dette trenger vi din hjelp!

Publisert av Kristian Øvretveit. Sist endret 25.08.2017

Flyktningene er opptatt av å få fullført en utdanning og å komme seg i jobb. De går i dag på norsk-kurs på Tønsberg Voksenopplæring, men trenger å praktisere språket i dagliglivet.

Hvordan kan du bidra?

Vi har behov for hjelpende hender på flere områder: Har du f.eks. en sykkel du ikke bruker? Kan du bidra med skyss? Kan du bistå med kontakt med idrettsforeningene? Vil du være flyktning-guide? Alt dette er flotte måter å bli kjent på, og bidrar til at flyktningene lærer norsk, gjennom å jobbe sammen. Inviter gjerne flyktningene med på dugnad i idrettslaget, musikken osv., eller tilby arbeidspraksis i din bedrift. Da får de også lære norsk arbeidskultur, og vil lykkes bedre på veien til arbeid.

Gi bort utstyr:
Gi gjerne bort ting og utstyr du ikke selv har behov for lenger. Det kan for eksempel være snakk om en sykkel, fiskeutstyr, ski-/akeutstyr eller lignende. Utstyret må være i brukbar stand! Da vi har lite lagringsplass ber vi om at du tar kontakt med kulturtjenesten på e-post ida.johre@re.kommune.no dersom du har ting/utstyr du ønsker å gi bort.

Flyktningguide:
Flyktningguide administreres av Røde Kors i Re, og defineres slik:

«Frivillige flyktningguider og flyktninger kobles sammen og møtes et par timer i uka. Slik blir flyktningen kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet. De gjør ting som begge trives med,  som å se på fotballkamp, gå tur, lage mat eller bare prate sammen.»

Ønsker du å vite mer om det å være flyktningguide? Ta kontakt med Inger Heierstad Lian (tlf. 995 73 947). Det er behov for 6 nye flyktningguider pr. i dag.

Facebookside:
Nytt av året er egen Facebook-side «Ny i Re» hvor vi som bor her i kommunen kan dele arrangement, turer og andre aktiviteter, og kanskje spørre om noen vil sitte på? Kanskje du skal til Langevann å fiske eller bade og har plass til en til i bilen? Eller du vil reise og se på NM i Motorcross i Ramnes 26. august, og kan ta med et par til? Da kan du skrive det på Facebook. Her er det også lett å legge inn kart og annen informasjon om arrangement, og de som leser det kan lett få informasjonen oversatt til sitt eget språk.

Idèen til Facebooksiden kom fra leder for Re idrettsråd, Arvid Vesetrud, og det er Kulturkontoret, ved Ida Johre, som administrerer siden.

Håper du har mulighet til å sette av litt tid!