Vi markerer verdensdagen for psykisk helse den 12. oktober!

Den 12. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse i Re, og vi inviterer til åpent arrangementet i Revetal ungdomsskole kl. 18.00!
 

Publisert av Kristian Øvretveit. Sist endret 09.10.2017

Tema for verdensdagen 2017: "Noe å glede seg over"

Årets tema bygger videre på den røde tråden for Verdensdagen 2016-2018: "Identitet og tilhørighet". Å være trygg på egen identitet og føle tilhørighet er grunnleggende for psykisk helse. I 2016 snakket vi om hvordan endringer i livet påvirker vår psykiske helse. Budskapet var at man takler endringene bedre dersom man har en sterk identitet/selvfølelse og har gode relasjoner.

Men hva skjer når vi kommer til et nytt sted, et nytt miljø, og skal etablere oss? Hvorfor er det noen som finner seg til rette mens noen blir stående utenfor? Hvilke faktorer spiller inn for vår psykiske helse? Dette er bakgrunnen for årets tema "Noe å glede seg over".

Francois Elsafadi (Foto: Nima Taheri).jpg - Klikk for stort bilde
Åpent møte 12. oktober kl. 18.00 i Revetal ungdomsskole

På det åpne møte den 12. oktober kommer blant annet Francois Elsafadi for å dele sine erfaringer. Francois er født i Libanon og tilbrakte store deler av barndommen som flyktning i Berlin. Han kom til Norge som 14-åring og var på dette tidspunktet i ferd med å havne i et dårlig miljø i Tyskland. Han har hatt både opp- og nedturer, og disse erfaringene har bidratt til å forme han og budskapet hans.

Dessuten vil ungdom fra det lokale musikkmiljøet underholde. Det er invitert inn flere frivillige organisasjoner for samarbeid og stand, og ansatte i kommunen vil bidra med aktuelle innlegg. Det blir servering av kaffe og kaker.

Hjertelig velkommen til alle!