«Spelet om Tønsberg og Re»

Ansatte og politikere i Re og Tønsberg kommuner inviterer til en ellevill forestilling om kommunesammenslåingen, når «Spelet om Tønsberg og Re» spilles på Oseberg kulturhus 25. – 27. oktober.

Publisert av Kristian Øvretveit. Sist endret 15.10.2019

Gruppebilde av de medvirkende i "Spelet om Tønsberg og Re" - Klikk for stort bilde - Vi hadde i utgangspunktet planer om å lage en revy, men det ble så mye sang og musikk at vi endte opp med et spel, forteller kommunalsjef Unni Bu.

Nå håper hun befolkningen i den nye, sammenslåtte kommunen vil gå mann av huse for å sikre seg billetter til den musikalske fortellingen om kommunesammenslåingen. Premiereforestillingen 25. oktober er allerede fullbooket, men det er ledige plasser lørdag 26. og søndag 27. oktober.

Frøken Re og beilerne

I spelet får publikum møte unge, fagre frøken Re, som er klar for å møte noen å slå seg sammen med. Den unge skjønnheten har mange beilere, og en av dem er den noe eldre ungkaren Tønsberg på 1148 år.

- Vi får også møte de litt bortskjemte tenåringsjentene Tjøme og Nøtterøy, den aggressive pønkeren Horten som sliter med dårlig impulskontroll. Her blir det både frieri, forlovelse og bryllupsfest, forteller Bu, og røper at Re-ordfører Thorvald Hillestad naturlig nok spiller rollen som den unge bruden Re sin far.

Tidligere «Hallo i uken»-forfatter Morten Lorentzen står for regien, og Torkil Myhre er kapellmester for et ensemble med profesjonelle musikere.

Bestill billetter her!