Skal bestemme hvordan ordførerkjedet skal se ut

Torsdag 7. november er det klart for møte i kommunestyret for nye Tønsberg.  Ordførerkjede, godtgjørelser og valg av blant annet ungdomsråd er saker på agendaen.

Publisert av Kristian Øvretveit. Sist endret 06.11.2019

Vår felles kulturarv

Ordførerkjedet var også opp til behandling i fellesnemndas møte i august, men de valgte å utsette saken til nytt kommunestyre var konstituert.

- Ordførerkjedet er bygd opp av kjente symboler. Her finner du det nye kommunevåpenet, det gamle kommunevåpenet til Re, og Tønsberg sitt bysegl. I tillegg er det hentet motiver fra Osebergskipet og slagene på Re. En god blanding av noe helt nytt, noe relativt nytt, og ikke minst elementer fra vår felles kulturarv fra middelalderen, forklarer ordfører Anne Rygh Pedersen.

Godtgjørelse og politisk reglement

I tillegg til saken om ordførerkjede, skal det velges medlemmer til en rekke råd og nemnder. Dessuten skal forskrift om godtgjørelser, som tidligere er behandlet av fellesnemda, opp til behandling, sammen med politiske reglementer.

- Disse reglementene avviker nok ikke veldig fra det man har vært vant til i gamle Re og Tønsberg, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Reglementene beskriver viktige kjøreregler for samspillet mellom politikerne og administrasjonen. Det handler både om det strukturelle rundt organisering, men også kjøreregler for saksbehandling.

Se møtet direkte

Møtet starter kl. 09.00 i fylkestingssalen (Svend Foyns gate 9). Møtet er naturligvis åpent for tilskuere og du kan også følge møtet på nettet via strømmeløsningen KommuneTV.