Respekter bålforbudet!

Nå er det veldig tørt i skog og mark og skogbrannfaren er stor! Vestfold interkommunale brannvesen oppfordrer derfor alle til å følge bålforbudet og generelt tenke brannsikkerhet ved all aktivitet i og i nærheten av skog og mark.

Publisert av Kristian Øvretveit. Sist endret 06.06.2018

Plakat med påminnelse om bålforbudet - Klikk for stort bilde

Faglig advarsel

- Min faglige advarsel er at alle former for bruk av ild utendørs nær noe brennbart kan i disse dager føre til en større brann. Holdt hodet kaldt og tenk brannsikkerhet ved all aktivitet, formaner brannsjef Per Olav Pettersen.

Representanter fra kommuner, brannvesenets feiere, engasjerte innbyggere og grunneiere har den siste uka hengt opp skogbrannplakater en rekke steder.

All bruk av ild i skog og utmark er forbudt!

- I og nær skog, samt i annen utmark er bruk av all ild forbudt. Nå finns det i tillegg knapt et sted i Vestfold der bruk av ild åpenbart ikke kan medføre brann. Så selv om forskrift om brannforebygging åpner for å gjøre opp ild der den garantert ikke kan føre til brann bør du avstå, sier brannsjef Per Olav Pettersen og legger til at skogbrannvaktflyet er på vingene hver dag. Ser de røyk, rykker brannvesen ut.

- Jeg mener våre innbyggere tar aktsomhetskravet i brannloven på alvor og forholder seg til at enhver plikter å vise alminnelig aktsomhet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

DU kan bli erstatningspliktig!

- Velger man å trosse advarslene, så er den som tenner helt og fullt selv ansvarlig og kan bli erstatningspliktig samt bøtelagt, sier brannsjefen.

- Jeg vil berømme alle som nå tar innover seg den ekstreme brannfaren utendørs og avstår fra all aktivitet som kan føre til brann. De utviser den nødvendig aktsomhet og er eksempler til etterfølgelse, sier brannsjef Per Olav Pettersen.