Re og Tønsberg kommune er forlovet!

I går, 7. mars, var et historisk øyeblikk. Både kommunestyret i Re og bystyret i Tønsberg godkjente enstemmig det videre felles grunnlaget for kommunesammenslåing fra 2020.
 

Publisert av Kristian Øvretveit. Sist endret 08.03.2017

Fylkesmannen i Vestfold, Per Arne Olsen, erklærer at ordfører i Re, Thorvald Hillestad og ordfører i Tønsberg, Petter Berg, nå er ringforlovet - Klikk for stort bilde Forlovelsesseremoni

Re kommune og Tønsberg kommune inngikk også en forpliktende "ringforlovelse". Fylkesmannen i Vestfold, Per Arne Olsen, erklærer at ordfører i Re, Thorvald Hillestad og ordfører i Tønsberg, Petter Berg, nå er ringforlovet.


Politisk plattform del 1 vedtatt

Både kommunestyret i Re og bystyret i Tønsberg godkjente enstemmig det videre felles grunnlaget for kommunesammenslåing fra 2020. Det betyr at blant annet følgende nå er vedtatt:

  • Den nye kommunen etableres med virkning fra 01.01.2020
  • Den nye kommunen skal hete Tønsberg
  • Et eget utvalg nedsettes for å utarbeide forslag til nytt kommunevåpen.
  • Det oppnevnes en fellesnemnd i medhold av inndelingsloven § 26. Fellesnemnda skal bestå av 16 medlemmer, 8 medlemmer fra hver kommune og alle partiene i kommunestyret og bystyre skal være representert.

Saksfremlegg og arbeidsutvalgets forslag til politisk plattform finner du i sakspapirene for møtet.


Se opptak fra møtet

Møtet ble sendt live via fylkeskommunens streamingløsning. Opptak fra møtet er nå tilgjengelig via vår streamingløsning.