Fra 1. oktober kan du få "pant" for kasserte fritidsbåter!

Fra 1. oktober 2017 kan du levere fritidsbåter på opp til 15 fot, uten innenbords motor på VESARs gjenvinningsstasjoner. Leveringen er gratis, og du mottar også kr. 1.000,- pr. leverte båt om du søker refusjon av Miljødirektoratet.

Publisert av Kristian Øvretveit. Sist endret 26.09.2017

Bilde av tre fritidsbåter som kan kasseres (Foto: Miljødirektoratet) - Klikk for stort bildeBilde av tre fritidsbåter som kan kasseres (Foto: Miljødirektoratet)

Slik gjør du for å levere små båter opp til 15 fot:

1. Skriv ut skjema for bekreftelse på at fritidsbåt er levert til lovlig mottak. Klikk her for å åpne skjema.
  2. Finn din nærmeste gjenvinningsstasjon, enten på VESARs hjemmesider eller søk opp nærmeste mottak på sortere.no.
  3. Båten fraktes til gjenvinningsstasjonen.
  4. Skjema for levering fylles ut sammen med en av operatørene på gjenvinningsstasjonen.
  5. Skann inn eller ta bilde av skjemaet. Last det opp i Miljødirektoratets elektroniske sønadssenter - soknadssenter.miljodirektoratet.no. Det må søkes om refusjon i perioden 1. januar til 1. desember samme år som båten er kassert.
  6. Når skjemaet er registrert mottar du kr. 1.000,- fra Miljødirektoratet.

Hva regnes som små båter?

Med små båter menes båter ned skroglengde under 15 fot og uten innenbords motor. Kajakker, kanoer og liknende farkoster kan også leveres til gjenvinningsstasjonene.

Hva gjør jeg med større båter?

Båter over 15 fot kan ikke leveres på gjenvinningsstasjonen. Sjekk sortere.no for oversikt over mottak for store båter.

Takk for at du bidrar!

Ved å samle inn og behandle båter som skal kasseres, hindrer vi at mennester og natur eksponeres for farlige miljøgifter og mikroplast fra båter som hensettes.