Brannen på Linnestad: Status mandag 28.05.2018 kl. 06.38

Politiet har kommet med følgende oppdatering mandag 28.05.2018 kl. 06.38. Politiet i samråd brannvesenet valgte i løpet av natten å evakuere områder langs Bjuneveien og Linnestad i nærheten av Revac AS i Re kommune. Skjeggestadåsen barnehage og Linnestad barnehage er stengt i dag, mandag 28.05.2018.

Publisert av Kristian Øvretveit. Sist endret 28.05.2018

Linnestad og Bjune ble evakuert i natt

På grunn av lite vind og nedfall av røyk i området rundt Revac AS besluttet politiet i samråd med brannvesenet å evakuere personer som bor i områder langs Bjuneveien og Linnestad.

Politiet gikk fra dør til dør i det aktuelle området for å informere de beboere det ble besluttet å evakuere. Disse fikk tilbud om overnatting på Quality Hotel Tønsberg.

Barnehager i området stenges

Linnestad barnehage er tidligere bestemt stengt 28.05.2018. Foresatte er underrettet.

Videre har kriseledelsen etter en helsefaglig vurdering bestemt at også Skjeggestadåsen barnehage stenges i dag, mandag 28.05.2018. Dette fordi det ikke ønskes å ta flere folk inn i et område som kan bli røykutsatt og spesielt ikke små barn. Alle foresatte har fått beskjed.

Det blir gitt et tilbud for barn som foresatte ikke har mulighet til å ha hjemme på Revetal barnehage.

Mulighet for økt røykutvikling utover dagen

Vestfold Interkommunale Brannvesen melder ikke om endringer på brannstedet i morgentimene mandag. Det er derimot forventet at dette kan utvikle seg i løpet av dagen. Det kan forventes at hele eller deler av bygget vil kunne kollapse. Dette igjen kunne føre til at brannen blusser opp og at man får økt røykutvikling fra stedet.

Politiet vil komme med oppdatert informasjon så fort situasjonen utvikler seg.

Merker du lukt?

Dersom det er andre personer i området rundt Revac AS som føler ubehag som følge av brannen, som for eksempel svie, kløe eller irritasjon i luftveiene, bes disse fjerne seg fra det området der de har blitt utsatt for røyken, og ta kontakt med lege. Lukt av røyk uten andre symptomer er i utgangspunktet ikke farlig.